S10

Идеалната Резерва

Самостоятелен (57 мм) дигитален вариометър с калкулатор за финален глайд, IGC запис на полета, Bluetooth, резервна батерия (3ч) и навигационна система с подвижна карта.

2 ротационни бутона

3 бутона за управление

SD карта

Улеснена работа по време на полет и наземни операции. Външна карта памет за обмен на данни (Софтуерен ъпдейт, Въздушни пространства, Навигационни точки, Запис на полетни следи).

Модерно, Напълно дигитално варио. Стандартен размер.

Индикаторната стрелка на вариото е напълно дигитална – възпроизведена директно върху 2.5-инчовият, изключително ярък дисплей с покритие против отблясъци. Побира се в стандартен отвор за инструменти – 57 мм.

60Hz.

Всички модели от S-серията имат изключително висока честота на опресняване – 60 Hz!

Вграден Bluetooth, GPS, IGC записване

Серията S10x идва с вградени GPS и Bluetooth модули. Вграденият Bluetooth е за осъществяване на връзка с вашият смартфон или Oudie. Вграденото полетно записващо устройство отговаря на най-високият стандарт на IGC и може да отчита действието на реактивни и електрически двигатели ако имате монтирани такива.

PDA порт. Flarm порт.

Персонални навигатори или Смартфони могат да бъдат свързвани посредством вградената Bluetooth система или включвани в съответният сериен порт. Flarm/PowerFlarm могат да бъдат свързвани чрез съответният Flarm порт.

Философия на S-серията

Маршрутни точки. Задачи. Въздушно Пространство

Пълна подвижна карта с индикация на въздушното пространство, маршрутни точки, навигация по задачи и настройка на избираеми навигационни полета.

Поддръжка на CUP и CUB файлове!

AHRS (изкуствен хоризонт). Инерционна платформа.

3 пневматични датчика предоставят Електронна или компенсация за пълна енергия.

Вградената платформа с акселерометър с диапазон +/-8g и 3 жироскопа за бързи измервания на вариото и точни показания за вятъра. Допълнителният софтуерен лиценз за изкуствен хоризонт добавя нова навигационна сраница.

FLARM Режим.

Този режим може да представя всички видове FLARM, ADS-B и PCAS обекти ако са налични свързани външни устройства.

FLARM визуален радар със завукови аларми.

Радарът показва всички нужни данни. За всеки известен участник в трафика системата предоставя информация за позиция, височина и вертикална скорост. За всяка нова аларма излиза нов прозорец при вероятност за сблъсък. Системата автоматично включва и звуково и/или гласово предупреждение.

Различни Стрелки

Тънка Средна Плътна

Резервна Батерия (3ч). SD карта. GPS Модул. Bluetooth.

Слот за SD карта памет, 56 канален GPS модул, Вградена резервна батерия дава до 3 часа работа, Bluetooth съвместимост с iOS и Android.

Цветови Комбинации

Черно Черно? Черно Бяло? Бяло Черно? Бяло Бяло ?

Навигационни инструменти по избор. Профили на пилота.

Предпочитате чист дисплей само с едно навигационно поле или предпочитате да виждате повече параметри на полета? Лесно е да настроите 1,2,3 или 4 реда с навигационни параметри. Всеки пилот може да създаде профил по негов избор с параметри по избор от наличните 40 параметъра.

Термична карта.

Асистентът за термика показва графично позицията ви в термиката и нейната сила графично.

G-Load (претоварване). Акробатичен режим – следвай стрелката.

Вградена инерционна платформа +/-8g акселерометър. Устройството показва моментното ускорение в информационно поле и чрез стрелката. Максималното и минималното претоварвне се отбелязват като запълнена линия. Минималните и максималните претоварвания се запазват до следващият полет. Много полезна информация за акробатични полети.

НЕ-ЛИНЕЙНА Скала

Не-линейната скала ще ви помогне да откриете и центрирате дори най-слабите качвания. Чувствителността автоматично се променя с увеличаване силата на термиката, показвайки стойности извън стандартния диапазон.

Различен обхват на стрелките!

Предупреждения.

Получавате предупреждение, когато приближавате/навлизате в регулирано въздушно пространство. Можете да отлагате предупредителните аларми за определен период от време.

Времева линия на LX вариометрите

Вятър.

Вградената платформа предоставя точно изчисление на посоката на вятъра дори при прав полет.

4 различни метода са използвани за да изчислят точно посоката и силата на вятъра .

Индикатор за клапи

В комбинация със сензор за клапи, вариометърът може да показва настоящо и нужно положение на клапите.

Повторител за Втора Седалка

Второ устройство за S8x/S10x сериите с S8xD и S10xD варио повторител и окабелявне. Размерът на повторителя може да е различен от този на главното устройство по ваш избор. S10xD идва с вграден PDA порт.

S8D S80D S10D S100D
PDA порт